ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ | ကိုယ္ၾကိဳက္နွစ္သက္ရာ ၀က္အစံု | – ၁ပိသာ |
၂။ | ခရုဆီ | – စားပြဲတင္ဇြန္း ၅ဇြန္း |
၃။ | ပ်ားရည္ | – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁၀ဇြန္း |
၄။ | ပဲငံျပာရည္ အေနာက္ | – စားပြဲတင္ဇြန္း ၅ဇြန္း |
၅။ | ရွာလကာရည္ | – စားပြဲတင္ဇြန္း ၄ဇြန္း |
၆။ | နတ္နတ္ပြင္႔ | – ၇ခု |
၇။ | သစ္ဂ်ပိုး | – ၄ခု |
၈။ | ကလေ၀ရြက္ | – ၆ခု |
၉။ | နတ္မတ္ (nutmeg) | – ၂ခု (ျခစ္ထည႔္ေပးပါ) |
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ ၀က္အစံု မ်ားကို အတံုးၾကီးၾကီး တံုးပါ။
၂။ ျပီးလွ်င္ ၀က္အစံုအားလံုးကို ( ဆား(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁၀ဇြန္း)၊ ၾကက္သားမွုန္႔ (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၇ဇြန္း)၊ သၾကား (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း)၊ ခရုဆီ၊ ပဲငံျပာရည္အေနာက္၊ ပ်ားရည္၊ ရွာလကာရည္၊ နတ္နတ္ပြင္႔၊ သစ္ဂ်ပိုး၊ ကလေ၀ရြက္၊ နတ္မတ္ ) ထည္႔ေရာနုုယ္ေပးျပီး ၃နာရီခန္႔ ေရခဲေသတၱာထဲတြင္ နုပ္ထားေပးပါ။
၃။ မခ်က္ခင္ ေရခဲေသတၱာထဲမွ နာရီ၀က္ခန္႔ ၾကိဳထုတ္ထားပါ။
၄။ ျပီးမွ ဒယ္အိုးၾကီးထဲ ဆီ(စားပြဲတင္ဇြန္း ၅ဇြန္း) ထည႔္ နုယ္ထားေသာ ၀က္အစံုကို ထည္႔ေမြွေပးပါ။
၄။ ဆီျပန္လွ်င္ ေရကို ၀က္အစံုျမုပ္သည္အထိထည္႔ မီးျပင္းျပင္းျဖင္႔တည္ထားေပးပါ။ ေရခန္းျပီး ဆီျပန္လာလွ်င္ ၅ၾကိမ္ခန္႔ ေရထပ္ထည္႔ျပီး တည္ေပးပါ။
၅။ ၀က္အစံုနူးအိလာျပီး ဆီျပန္လာျပီးဆိုလွ်င္ ေဆာ႔ရည္အနည္းငယ္ခ်န္၍ မီးပိတ္လိုက္ပါ။
၆။ ထို႔ေနာက္ ၀က္အစံုကို ပါးပါးလွီးျပီး တုတ္ထိုးျပီး ရလာေသာ ေဆာ႔ရည္နွင္႔လည္း တြဲဖက္စားနုိင္ပါသည္။
(သို႔)
၇။ ၀က္အစံုကို ပါးပါးလွီးျပီး ပန္းကန္ျပားၾကီးၾကီးေပၚတြင္ စီထည္႔လိုက္ပါ။ ျပီးမွ ၀က္အစံုမွ ေဆာ႔ရည္မ်ားကို ေလာင္းခ်လိုက္ပါ။
၈။ ကိုယ္အိမ္တြင္ အလြယ္တကူလုပ္စားနုိင္မည္႔ ၀က္သားတုတ္ထိုးရရွိပါသည္။ ၀က္သားတုတ္ထိုးကို ငရုတ္သီးေဆာ႔နွင္႔တြဲဖက္စားနုိင္ပါသည္။
Wutyee Food House မွကူးယူမွ်ေဝသည္။
No comments:
Post a Comment