အာရွေဒသမွာ ႂကြက္သား စားေသာက္ ျခင္းဟာ သိပ္ၿပီးထူးဆန္းတဲ့အရာတစ္ခု မဟုတ္
ေတာ့ပါဘူး။ ဒါေပမဲ့ အေနာက္ႏုိင္ငံမွာေတာ့ ႂကြက္သား
စားသံုးတဲ့ဓေလ့မရွိသေလာက္ ရွားပါးလြန္းပါတယ္။ အေရွ႕ေတာင္ အာရွမွာ ေတာ့
ႂကြက္သားစားေသာက္တဲ့ အေလ့အထ ေရွးႏွစ္ေပါင္းမ်ားစြာကတည္းက တည္ရွိလာ
တာျဖစ္ပါ တယ္။ ဗီယက္နမ္နဲ႔ မဲေခါင္ျမစ္၀ွမ္း မွာရွိတဲ့ လယ္သမား ေတြဟာ
ႂကြက္ ေတြကို ဖမ္းဆီးၿပီး စီးပြားေရး လုပ္ငန္း တစ္ခုလို ေရာင္း ၀ယ္
ေဖာက္ကားေနၾကတယ္လို႔ သိရပါတယ္။ ဒီအခ်ိန္ဟာ စပါးရိတ္သိမ္းခ်ိန္လည္း ျဖစ္တာ
မုိ႔ လယ္သမားေတြဟာ ႂကြက္ေတြကို ရွာေဖြ ၿပီး ေစ်းကြက္မွာ
ျပန္လည္ေရာင္းခ်ေလ့ရွိပါ တယ္။
ေတာင္ပိုင္း မဲေခါင္ျမစ္၀ွမ္းေဒသနဲ႔ ေျမာက္ပိုင္း ပင္လယ္နီတုိ႔မွာ ႂကြက္သားစား ေသာက္ တဲ့ အေလ့ အ ထ ရွိ တာမို႔ အေရာင္းအ ၀ယ္အၿမဲျဖစ္ ေနတယ္ လို႔ သိရပါတယ္။ ဗီယက္ နမ္၊ ဟႏြိဳင္း မွာ ရွိတဲ့ စားေသာက္ ဆုိင္ ႀကီး ေတြ မွာလည္း ႂကြက္သား ေတြကို ေရာင္းခ် ခဲ့ရာ ၀ယ္ယူ အားေပးသူ အမ်ား အျပား ရွိခဲ့ ပါတယ္။ ေတာင္ ပိုင္း မဲေခါင္ျမစ္၀ွမ္းေဒသမွာ ေရလႊမ္း မိုးမႈေၾကာင့္ ႂကြက္ေတြဟာ ေရလြတ္ရာ ထြက္ ေျပးေန တာမုိ႔ အ လြယ္တကူ ဖမ္းယူလို႔ရပါ တယ္။ ဖမ္းဆီးမိတဲ့ႂကြက္ေတြကို ေကာက္႐ိုး နဲ႔ အတူ မီး႐ိႈ႕က်ပ္တုိက္ၿပီး ေစ်းကြက္မွာ ျပန္ လည္ေရာင္းခ်ျခင္းျဖစ္ပါတယ္။ ဒီလိုေရာင္း ခ်ရာမွာ တစ္ ကီလိုဂရမ္ရွိ တဲ့ ႂကြက္သား ရဲ႕ တန္ ဖိုးက ငါးေဒၚ လာ အထိ ရွိတယ္လို႔ သိရပါတယ္။
By Messenger
ေတာင္ပိုင္း မဲေခါင္ျမစ္၀ွမ္းေဒသနဲ႔ ေျမာက္ပိုင္း ပင္လယ္နီတုိ႔မွာ ႂကြက္သားစား ေသာက္ တဲ့ အေလ့ အ ထ ရွိ တာမို႔ အေရာင္းအ ၀ယ္အၿမဲျဖစ္ ေနတယ္ လို႔ သိရပါတယ္။ ဗီယက္ နမ္၊ ဟႏြိဳင္း မွာ ရွိတဲ့ စားေသာက္ ဆုိင္ ႀကီး ေတြ မွာလည္း ႂကြက္သား ေတြကို ေရာင္းခ် ခဲ့ရာ ၀ယ္ယူ အားေပးသူ အမ်ား အျပား ရွိခဲ့ ပါတယ္။ ေတာင္ ပိုင္း မဲေခါင္ျမစ္၀ွမ္းေဒသမွာ ေရလႊမ္း မိုးမႈေၾကာင့္ ႂကြက္ေတြဟာ ေရလြတ္ရာ ထြက္ ေျပးေန တာမုိ႔ အ လြယ္တကူ ဖမ္းယူလို႔ရပါ တယ္။ ဖမ္းဆီးမိတဲ့ႂကြက္ေတြကို ေကာက္႐ိုး နဲ႔ အတူ မီး႐ိႈ႕က်ပ္တုိက္ၿပီး ေစ်းကြက္မွာ ျပန္ လည္ေရာင္းခ်ျခင္းျဖစ္ပါတယ္။ ဒီလိုေရာင္း ခ်ရာမွာ တစ္ ကီလိုဂရမ္ရွိ တဲ့ ႂကြက္သား ရဲ႕ တန္ ဖိုးက ငါးေဒၚ လာ အထိ ရွိတယ္လို႔ သိရပါတယ္။
By Messenger
No comments:
Post a Comment